RID i GETMOSSEN
Gunnar och Britt Nilsson, Getmossen Där Öst,
66592 Kil, Tel. 0554-21050 gunnar@getmossen.se

Tillbaka

Säkerhet

"Rid i Getmossen" är en Godkänd Hästgård för turism, vilket innebär att den uppfyller LRF's kriterier för utveckling av kvalitet och säkerhet inom hästturismbranschen, granskad av Konsumentverket.

Hästarna är lugna och välridna och trygga med varandra, men de är levande djur och enkla åtgärder kan förebygga skador eller obehag.

All ridning sker med ledning. Innan vi rider ut kontrolleras utrustningen och ryttarens sits och en kort introduktion ges. Det är givetvis nödvändigt att följa ledarens anvisningar.

Ridhjälm är obligatorisk. Den som inte har en egen, får låna en på gården. Det är viktigt att ha fasta skor, kängor eller stövlar. Absolut inte sandaler eller liknande (risk att bli trampad).

Rid i åtsittande långbyxor - aldrig shorts - för att undvika skavsår.Långärmad skjorta är att rekommendera även om det är varmt på sommaren, mot bromsbett och trädgrenar.

En ridtur i regn är en härlig upplevelse bara man har ordentliga regnkläder!

Allt deltagande sker på egen risk. Företagets försäkring ger ett grundskydd vid eventuella skador. Den som har med hästar att göra ska alltid ha en personlig olycksfallsförsäkring.

Tillbaka