RID i GETMOSSEN
Gunnar och Britt Nilsson, Getmossen Där Öst,
66592 Kil, Tel. 0554-21050 gunnar@getmossen.se

Tillbaka

Omgivningar

Förutom för att bada, lämpar sig sjöarna i omgivningen också för att fiska eller paddla kanot. Särskilt sjön Rinnen med sina många öar, vikar och smala sund är en härlig sjö att paddla på. De långsträckta Frykensjöarna avnjuter man bäst under en tur med Fryksdalsbanan, också kallad "Sveriges vackraste järnväg,", eller under en resa med den historiska ångbåten Freja af Fryken. Freja sjönk 1898 och bärgades först 1994 och är sommartid åter i trafik efter omsorgsfull restaurering.

I västra Ämtervik finns inte bara närmaste lanthandel utan även restaurangen Sillegården, i sin historiska byggnad. Även konstutställningar visas här.

I Sunne finns det sommartid mängder av inrättningar och aktiviteter. Hotell, Campingplats, Badparadiset "Sunne Vattenpark", musik- och teaterarrangemang och mycket annat. Man kan flanera, handla och fika på ett konditori. I närheten ligger Selma Lagerlöfs Mårbacka, väl värt ett besök. Rottneros herrgård (Ekeby i Selma Lagerlöfs "Gösta Berlings saga") har en berömd skulpturpark och en djurpark med bla varg och lodjur. I "Berättarladan"bjuds varje år på sommarteater.

Inte så långt härifrån ligger Brunskog, där varje år i slutet av juli "Gammelvala" går av stapeln. Under en veckas tid kan man se arbete och hantverk bedrivas som för hundra år sedan. En gammal byskola i verksamhet, ångdriven såg, kolmila, papperstillverkning och mycket annat.

Det finns oändligt mycket mer att se och uppleva i Värmland. Ta kontakt med turistbyråerna!

Tillbaka