RID i GETMOSSEN
Gunnar och Britt Nilsson, Getmossen Där Öst,
66592 Kil, Tel. 0554-21050 gunnar@getmossen.se

Tillbaka

Hästverksamheten

"Rid i Getmossen" är ett litet familjeföretag som drivs av Britt och Gunnar Nilsson på deras gård som funnits i familjens ägo under många generationer. Tidigare bedrev man också hästavel och några av de nuvarande hästarna är födda på gården. Nu används hästarna i ridverksamheten och med några av dem deltar Britt och Gunnar framgångsrikt i körtävlingar. Grannarna Liv Jofjell och Wolfgang Ranke hjälper till, bland annat genom att ledsaga ridturer på tyska och engelska.

.

Hästarna är islandshästar, norska fjordhästar och nordsvenska hästar. De är robusta och säkra i terrängen, villiga och vänliga. Hela året tillbringar de den största tiden ute i det fria i stora hagar, vilket skapar ett gott socialt klimat i hästflocken. På så sätt blir de harmoniska, med energi och framåtanda på mer anspråksfulla uteritter och går lugna och trygga i sin förtrogna flock när de bär nybörjare på sina ryggar.

Familje- och grupprogram "Abborrtjärn"
Tur med häst och vagn eller till häst till Abborrtjärn, en idyllisk liten sjö uppe i
skogen. Den som inte vill rida åker med i vagnen och ryttarna följer efter. Vid Abborrtjärn blir det kaffe och kaka (om så önskas kan man också grilla). Den som vill kan sedan göra en ridtur under ledning, i ett tempo anpassat till gruppens kunskaper, medan övriga stannar kvar och njuter av naturen vid tjärnen. Sedan vänder man gemensamt hemåt igen. Det finns också badmöjligheter vid tjärnen för den som kan simma. Denna tur tar ca 3-4 timmar.

Turridning 1 - 3 timmar
Ridturerna anpassas individuellt efter önskemål och ryttarnas kunskapsnivå.
Den som har mycket god ridvana kan uppleva en omväxlande ridtur i terrängen, med klättring, galopper och kanske små hopp över diken eller stockar, vilket är något som våra hästar gillar alldeles särskilt!

En lugn ridtur genom skogar och ängar, förbi bäverdammar och vackra utsiktsplatser ger näring åt själen och kräver måttlig ridvana.

Nybörjare utan tidigare riderfarenhet får en kort introduktion och sedan rider vi i lugnt tempo genom skogen i de närmare omgivningarna. Består gruppen av familjemedlemmar eller vänner med olika förkunskaper, tas alltid hänsyn till den svagaste.

Ridundervisning för nybörjare kan erbjudas.

Turer med häst och vagn (på vintern slädfärder) kan bokas för större eller mindre grupper.

Undervisning i körning med häst
Gunnar är en erfaren kusk och delar gärna med av sina kunskaper, från selning och grunderna i körning, till dressyr- och precisionskörning på bana eller skogsarbete med häst. Emellanåt hålls kurser på gården, och enskild undervisning kan ges.

Tillbaka